Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Kako izraditi strategije i planove integriteta?

Ministarstvo uprave Republike Hrvatske provodi Twinning projekt „Jačanje integriteta javnog sektora“ u suradnji s Državnom školom za javnu upravu i Ministarstvom pravosuđa. Aktivnosti u sklopu ovog projekta odnose se na cjelokupni javni sektor, odnosno na: državnu upravu, jedinice lokalne i područne samouprave, pravne osobe s javnim ovlastima te trgovačka društva u kojima Republika Hrvatska i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave imaju zasebno ili zajedno većinsko vlasništvo. Neke od provedenih projektnih aktivnosti odnose se na radionice o primjeni etičkih alata i standarda kao i edukacije novih predavača na temu jačanja etičnog ponašanja i postupanja.
Jedan od ključnih alata, osim već dostupnih etičkih kodeksa i kodeksa ponašanja, a koji se odnose na jačanje etičkih standarda su i strategije i planovi integriteta za svako pojedino tijelo čija je izrada predviđena Strategijom suzbijanja korupcije za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Kako bi se omogućila izrada strategija i planova integriteta, u sklopu projekta organizirat će se niz radionica na kojima će polaznici uz pomoć međunarodnih stručnjaka definirati rizike te osmisliti i razraditi smjernice koje će pomoći u jačanju institucionalnih kapaciteta pojedinog tijela u suzbijanu korupcije.

Radionice su prilagođene zaposlenicima javnog sektora zaduženima za upravljanje ljudskim potencijalima, financijama, javnom nabavom i unutarnjom kontrolom kao i sve one koji u svojim tijelima aktivno rade sa strankama.

Kako bi omogućili svim zainteresiranim polaznicima prisustvo na radionici na kojoj će predavati stručnjaci iz Finske i Francuske, iste će se organizirati u 5 različitih termina: 14. ožujka 2018.; 15. ožujka 2018.; 21. ožujka 2018.; 22. ožujka 2018. godine.

Tijekom trajanja radionice osiguran je simultani prijevod. Sve radionice započinju u 09:00 u prostorijama Državne škole za javnu upravu, Medulićeva 36 u Zagrebu. Za registraciju i prisustvovanje radionici potrebno je prijaviti se slanjem e-maila na adresu integritet@uprava.hr

 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2018 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice udruga-opcina.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice udruga-opcina.hr kliknite na "Slažem se".