Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Donji Kraljevec pridružio se Udruzi općina u RH

Općina Donji Kraljevec, smještena u središnjem dijelu Međimurske županije, prostire se na površini od 36 km2 i po veličini je peta jedinica lokalne samouprave u županiji. Općina ima 4931 stanovnika u 1452 domaćinstva. Općinu Donji Kraljevec čine naselja: Hodošan, Donji Pustakovec, Donji Hrašćan, Palinovec i Sveti Juraj u Trnju te naselje Donji Kraljevec koje je središte općine. Područjem općine prolaze dva značajna pravca: autocesta Goričan – Zagreb, izgrađena 1997. godine i magistralna pruga Kotoriba – Pragersko, prva željeznička pruga izgrađena na području Republike Hrvatske daleke 1860. godine.

Općina Donji Kraljevec ističe se ispred drugih sredina, po razvijenoj poljoprivredi i izuzetno razvijenoj poduzetničkoj aktivnosti, pa tako na području općine djeluju 72 poduzetnika s 934 zaposlenih, te 82 obrtnika. Na području Donjeg Kraljevca djeluju različite udruge i društva među kojima su brojni sportski klubovi, udruge žena i udruge mladih.

Podsebnost općine je i Speedway stadion Milenium u Donjem Kraljevcu gdje su održana različita svjetska i europska prvenstva te prvi Grand Prix u Hrvatskoj kojim je 2010. godine Milenium smješten na speedway kartu svijeta kao domaćin jedne od Speedway Grand Prix utrka tri uzastopne godine.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2018 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice udruga-opcina.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice udruga-opcina.hr kliknite na "Slažem se".