Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Istarska općina Pićan pridružila se Udruzi općina

Pićan je općina u središnjem dijelu Istre smještena 12 km jugoistočno od Pazina, prostire se na 51 km2 i ima oko 2000 stanovnika. Područje je to vrijednog prirodnog i kulturnog nasljeđa, bogate materijalne i nematerijalne baštine, proglašena spomenikom kulture kao kulturno-povijesna cjelina 1962. godine. U Pićnu je rođen Matko Brajša Rašan, zapisivač istarskih narodnih napjeva i skladatelj koji je 1912. na tekst Ivana Cukona skladao današnju službenu istarsku himnu Krasna zemljo. (http://www.pican.hr/o-picnu/opci-podaci/)
Prema podacima Obrtnog registra u općini je evidentirano 39 obrta, a najviše je tvrtki u turizmu, trgovini i prijevozu te prerađivačkoj industriji. Smještaj u Pićnu može se pronaći u oko 45 vila, apartmana i kuća za odmor. U blizini Pićna nalaze se dva slapa - Sopot i Benkovski slap, a okružuju ga brojne biciklističke staze.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2018 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice udruga-opcina.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice udruga-opcina.hr kliknite na "Slažem se".