Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Opća skupština NALAS-a: jedinice lokalne samouprave i upravljanje vodoopskrbnim i sanitarnim uslugama

NALAS, Mreža udruga lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi, održala je od 17.-19. svibnja u Beču (Austrija) XII. Opću skupštinu, ove godine u okviru Konferencije dunavskih voda. Predstavnici lokalne samouprave 16 zemalja članica NALAS-a okupili su se kako bi razgovarali o održivom upravljanju vodama te mogućnostima i uvjetima pružanja kvalitetnih vodnih usluga građanima. Za novog predsjednika NALAS-a izabran je predsjednik Saveza općina i gradova Republike Srpske Mićo Mićić.
U okviru programa konferencije NALAS je domaćinom radionice o ulozi lokalnih samouprava u planiranju ulaganja i poboljšanju učinkovitosti vodoopskrbnih i sanitarnih usluga na kojoj sudjeluju gradonačelnici, načelnici, predstavnici nacionalnih udruga lokalne samouprave i eksperti. 
U uvodnom dijelu Opće skupštine NALAS-a govorili su dosadašnji predsjednik NALAS-a Naim Ismajli, potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Breda Pečan i specijalni savjetnik povjerenika EK Franz Schausberger. Delegati su analizirali rad regionalne asocijacije u 2016. i plan rada za 2017. kao i raspravljali i odobrili novi Strateški plan mreže za razdoblje 2018. -2022. Skupština se odredila po pitanjima dviju političkih pozicije - o proširenju EU na Zapadnom Balkanu i o lokalnoj vlasti i njihovim udrugama kao ključnim dionicima u procesu integracije u EU te potrebi razvoja kapaciteta u sektoru vodoopskrbe i sanitarne kontrole u jugoistočnoj Europi.
Drugog dana konferencije predstavnici Udruge općina sudjelovali su na radionici Uloga lokalne samouprave u planiranju investicija i unapređenju usluga u području vodoopskrbe i odvodnje i izazovipružanja usluga vodoopskrbe i odvodnje u ruralnim područjima.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2018 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice udruga-opcina.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice udruga-opcina.hr kliknite na "Slažem se".