Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu

Na Savjetovanju će biti riječi o ključnim pitanjima vezanim za ulaganja u djecu te će se poseban naglasak staviti na postojeće prijedloge tzv. „dječjeg proračuna“ i primjere dobre prakse pojedinih gradova i općina u izdvajanjima i praćenju izdvajanja za djecu.

Aktualizirat će se tema „dječjeg proračuna“, kroz dokument Odbora za prava djeteta UN-a ("Opći komentar br. 19. (2016.) o izdvajanju sredstava iz javnih proračuna za ostvarenje dječjih prava) koji je preporučio RH kao potpisnik Konvencije UN-a o pravima djeteta, izradu „dječjeg proračuna“ vidljivom alokacijom sredstava namijenjenih djeci te posebno budžetno ustrojstvo.

Savjetovanje će se održati u ponedjeljak 17. rujna 2018. godine s početkom u 10,00 sati u Samoboru u Centru za mlade „Bunker“, Ulica Savke Dabčević Kučar 8, 10340 Samobor. Planirano trajanje savjetovanja je od 10-13 sati.

Organizator:

Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2018 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".