Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Educiranje o Općoj uredbi o zaštiti podataka

Prvi od predviđena četiri instruktivna seminara o Općoj uredbi o zaštiti podataka i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka održan je 3. listopada u Splitu i rezultat je suradnje Udruge općina i Agencije za zaštitu osobnih podataka ( AZOP).  Na pitanja vezana uz primjenu Uredbe u radu lokalne samouprave, postavljena od strane predstavnika općina s područja Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, odgovarale su Sanja Silaj Zeman, načelnica Službe za međunarodnu suradnju, EU i pravne poslove i Maja Peran, savjetnica u istoimenoj Službi. Opća uredba o zaštiti podataka  je na snazi od 25. svibnja 2018. godine i prvi je europski propis koji se u Hrvatskoj primjenjuje neposredno.

Osim seminara održanog u Splitu planira se održavanje još tri seminara u Zagrebu, Osijeku i Rijeci. Na njima će predstavnici općina iz prve ruke dobiti informacije o tome na koji je način potrebno zaštititi osobne podatke građana koji im se obraćaju iz različitih razloga. Snimanje javnih prostora, raspolaganje podacima obveznika javnih davanja i drugih građana koji se obraćaju lokalnoj samoupravi je Općom uredbom dobilo novu dimenziju koja je, prije svega, usmjerena na zaštitu privatnosti i onemogućavanje zlouporabe osobnih podataka građana.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".