Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Kinesko izaslanstvo u posjetu Udruzi općina

Udruga općina u Republici Hrvatskoj bila je od 24. do 27. veljače domaćinom predstavnicima dvaju kineskih udruga (CPAFFC-e i CIFCA-e)  koje se bave prijateljevanjem odnosno bratimljenjem kineskih gradova i općina  u međunarodnim okvirima.
Glavni tajnik UORH-a Bruno Hranić prezentirao je prvoga dana gostima strukturu hrvatske lokalne samouprave i organizaciju vlasti na lokalnoj razini kao i aktivnosti Udruge općina, a dopredsjednica udruge Snježana Bužinec objasnila je gostima načine funkcioniranja Europske unije i mogućnosti koje RH ima u sklopu financiranja programa i projekata EU. Kinesko izaslanstvo posjetilo je i rodnu kuću Josipa Broza, muzej i etno-selo u Kumrovcu gdje im je domaćinom bio načelnik općine Dragutin Ulama.
Na sastanku s predstavnicima Ureda gradonačelnika Zagreba izaslanstvo je dobilo informacije o funkcioniranju glavnoga grada. Predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova su prigodom susreta s izaslanstvom kojeg je predvodio predsjednik UORH-a Đuro Bukvić ponudili potporu suradnji na lokalnoj razini između Kine i Hrvatske i pomoć veleposanstva RH u Pekingu.
Dopredsjednik CPAFFC-e i CIFICE-e Xie Yuan naglasio je kako je ovo prvi posjet predstavnika kineskih institucija zaduženih za međunarodne odnose jedinica lokalne samouprave Hrvatskoj, a glavni tajnik CIFCA-e Quing Boming pozvao je domaćine na intenziviranje suradnje i redovnu razmjenu iskustava na lokalnoj razini.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".