Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Martin Baričević – novi zastupnik u 9. sazivu Hrvatskog sabora

Na današnjoj redovitoj sjednici Hrvatskog sabora izglasano je povjerenje Martinu Baričeviću, predsjedniku Hrvatske zajednice općina (HZO) i načelniku općine Jasenice. Predsjednik Baričević je već prije bio Hrvatski saborski zastupnik (2016.) kada je bio zamjena za Miru Kovača koji je tada obnašao dužnost Ministra vanjskih i europskih poslova. Fokus njegova djelovanja je područje lokalne i područne samouprave, ruralni razvoj, zaštita okoliša i prirode.

Bio je vijećnik u skupštini Općine Obrovac (1990.) te vijećnik u županijskoj skupštini Zadarske županije (1997.-2001.; 2001-2005.). Član je u Europskom odboru regija i načelnik općine Jasenice od 1997. godine (6. mandat).

Politički je djelatan od prvih višestranačkih izbora 1989.godine. Jedan je od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Po profesiji je kriminalist, a također je dragovoljac Domovinskog rata i nositelj više ratnih i mirnodopskih odličja (Red hrvatskog trolista, Spomenica domovinske zahvalnosti).  Otac je petero djece.

Ovim putem čestitamo predsjedniku Baričeviću na ovoj visokoj časti i obavezi!

 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".