Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Održan sastanak u Vladi Republike Hrvatske s predstavnicima Udruge općina u RH na temu statističke klasifikacije prostornih jedinica

Predsjednik vlade Andrej Plenković sastao se u utorak 15. siječnja s predstavnicima Udruge općina, Udruge gradova i Hrvatskom zajednicom županija na temu nove statističke klasifikacije prostornih jedinica u Republici Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske u Programu za mandat 2016.-2020., a u svrhu ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva Hrvatske, predvidjela je izmjenu NUTS 2 regije temeljem analitičke podloge iz studije Instituta za razvoj i međunarodne odnose te su tim povodom održane konzultacije sa najvažnijim dionicima ovog procesa.

NUTS regije u Republici Hrvatskoj ili NKPJS - Nacionalna klasifikacija prostornih jedinica za statistiku Državnog zavoda za statistiku Republike Hrvatske, odnosi se na teritorijalnu podjelu Republike Hrvatske za statističke potrebe, prema europskoj „Nomenklaturi prostornih jedinica za statistiku“.

U ime Udruge općina u Republici Hrvatskoj prisustvovao je predsjednik Udruge Martin Baričević koji je pozdravio predložena rješenja te podržao otvorenost ovog savjetovanja, čime se naglašava uvažavanje stavova svih uključenih aktera. Međusobno razumijevanje i podizanje kvalitete života unutar naših malih zajednica ključ je za razumijevanje povlačenja novca iz fondova Europske unije, kao i kontinuiran rad za opći prosperitet, naglasio je Baričević.

Kao zemlja članica Europske unije, Republika Hrvatska  je uključena u nomenklaturu prostornih jedinica za statistiku (NUTS). 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".