Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Održana konferencija Reformski potencijal – perspektive za ruralni razvoj – ciljevi reforme sukladno nacionalnim i europskim strateškim prioritetima

U organizaciji Udruge općina u Republici Hrvatskoj, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te zagrebačkog ureda Hanns Seidel Stiftung, održana je konferencija pod nazivom Reformski potencijal – perspektive za ruralni razvoj u zagrebačkom hotelu Westin.
Konferencija je bila prilika da se o pitanju reforme lokalne i područne samouprave te ruralnog razvoja raspravi na trezven i racionalna način. Skup je okupio velik broj sudionika; eksperata, lokalnih dužnosnika kao i ostalih zainteresiranih pojedinaca i grupa. Unutar samog programa konferencije bile su dvije panel rasprave; Reforma lokalne uprave te Ruralni razvoj – perspektive. Na prvoj panel raspravi sudjelovali su Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, Christian Haase, zastupnik u njemačkom Bundestagu, Slavko Prišćan (Općina Rovišće), Josef Steigenberger, (Općine Bernried am Starnberger See), Branka Juričev-Martinčev, Saborski odbor za lokalnu i područnu samoupravu Hrvatskog sabora i dr. Anto Bajo s Instituta za financije.
Drugi panel je otvorila Marija Vučković, državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske uz aktivno sudjelovanje ostalih panelista; Mladena Jakopovića (Hrvatska poljoprivredna komora), Ivice Kovačevića (Općina Jakšić), Damira Felaka (Saborski odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora) i Ivana Čupića iz lokalne akcijske grupe (LAG –Laura). 


Prilikom pozdravnog govora predsjednik Udruge općina u Republici Hrvatskoj Martin Baričević je naglasio kako je ovo prvi puta da sama Udruga ima vidljivo mjesto na nacionalnoj razini.
-Ovakve prilike su nužne za dijalog između lokalne zajednice i svih aktera koji su izravno ili neizravno involvirani u složenu problematiku ruralnog razvoja. Reformski potencijal je sjajna prilika da poučeni domaćim i međunarodnim iskustvom, započnemo novo poglavlje u promišljanju novih lokalnih politika, naglasio je Baričević.  

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".