Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Posjet hrvatskog izaslanstva Bavarskoj zajednici općina

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno voditeljem Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećkom Prusinom, sastavljeno od predstavnika lokalne i područne samouprave posjetilo je početkom tjedna Bavarsku zajednicu općina. Posjet je bio prilika da domaćin, Bavarska zajednica općina, ponudi svoja iskustva i razmišljanja o problematici razvoja i djelovanja općina na području Slobodne Države Bavarske. Organizator posjete uz spomenutu Zakladu hrvatskog državnog zavjeta bila je i bavarska Zaklada Hanns Seidel. Višednevni posjet je rezultat prijateljskog i kolegijalnog odnosa kojeg hrvatski predstavnici jedinica područne i lokalne samouprave dijele sa svojim bavarskim kolegama. U izaslanstvu su bili i članovi Hrvatske zajednice općina (HZO) koji su ovaj posjet iskoristili za razmjenu i stavova i razmišljanja.

Radi se o sjajnoj prilici da na jedna konstruktivan način razgovaramo i debatiramo o aktualnim temama poput razvoja ruralnog prostora, uloge općina u Bavarskoj kao i Hrvatskoj. Iskustvo naših domaćina može nam poslužiti kao ogledni primjer kako suradnjom i razumijevanjem možemo postići puno. Mi već duže vrijeme surađujemo s Bavarskom zajednicom općina te mogu kazati kako je naša suradnja uzorna. Moramo više ohrabrivati međunarodnu suradnju jer zajedno možemo puno napraviti u unaprjeđivanju života u našim zajednicama, naglasio je Martin Baričević, načelnik općine Jasenice i predsjednik Hrvatske zajednice općina.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".