Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Radionica o strateškom planiranju i mogućnostima financiranja projekata iz fondova Europske unije


Nakon što je Udruga općina provela kratko istraživanje o razvojnim potrebama općina, krenule su edukacije u članicama Udruge. Prva radionica održana je u petak 9. studenog u Općini Raša u Istarskoj županiji. Edukaciju o strateškom planiranju i mogućnostima financiranja projekata iz fondova Europske unije održao je direktor Tetide d.o.o. Simon Ferjuc, a na samom početku okupljene je pozdravila načelnica Općine mr.sc. Glorija Paliska. Pohvalila je ovu inicijativu predsjednika Udruge općina Martina Baričevića i naglasila da se općine uvelike razlikuju jedna od druge po svojim kapacitetima za razvoj i samom geografskom smještaju. 
Teme edukacije su se odnosile na mjere 4. i 7. Programa ruralnog razvoja, uvjetima prijave na Norveške fondove, tehničku potporu EBRD-a i EIB-a, program Interreg Central Europe i ESCO modele. 
Općine imaju najvažniju ulogu u opstanku ruralnog prostora jer su najbliže građanima, a projekte koje žele ostvariti jednostavnije je realizirati uz pomoć bespovratnih sredstava koja im stoje na raspolaganju.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".