Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Završna događanja projekta Lokalne priče

 

Projekt Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene okončan je 18. i 19. rujna u Zagrebu završnom konferencijom i sajmom. Projektu koji je financiran iz programa Erasmus + nositelj je bila Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s Udrugom općina i Udrugom gradova.
Konferencija koja se bavila pitanjima što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo  fokusirala se na predstavljanje izvještaja o provedbi preporuka 5. ciklusa strukturiranog dijaloga s mladima u Republici Hrvatskoj unutar kojega se nastoji svim mladim ljudima omogućiti da sudjeluju u raznolikoj, povezanoj i uključivoj Europi. Od ukupno 16 preporuka proizašlih iz ciklusa Nacionalna radna skupina za provedbu dijaloga podržala je i počela s implementacijom njih šest. Osim o provedbi raspravljalo se i o razlogu odabira preporuka, njihovoj važnosti i utjecaju na participaciju mladih.
Sajam dobrih praksi u provedbi strukturiranog dijaloga u lokalnoj zajednici nadopunio je konferenciju primjerima konkretnih projekata, a cilj je bio razmijeniti iskustva, informirati se, na primjeru dobre prakse prepoznati načine za efikasno uključivanje mladih u društvenu i političku zajednicu te se upoznati s mogućnostima financiranja.
Dvodnevno druženje istaknulo je potrebu za unapređenjem položaja mladih u lokalnoj zajednici i boljim razumijevanjem njihovih potreba.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".